De meeste tuiniers hebben een grastimmer (in de volksmond ook wel draadloze strimmer genoemd), maar er zijn situaties waarin een bosmaaier het juiste gereedschap is voor de klus.

Waarvoor wordt een bosmaaier gebruikt?

Een elektrische bosmaaier is het perfecte snoerloze tuingereedschap als u een perceel hebt, of als u grotere gebieden moet ontdoen van overwoekerde bramen, onkruid en struiken.

Qua ontwerp vertonen ze gelijkenissen met een snoerloze grastrimmer – ze zijn licht, handbediend tuingereedschap. Onze bosmaaier modellen kunnen worden uitgerust met een enkel of dubbel schouderharnas met heupkussen voor extra comfort.

Onze snoerloze grastrimmers kunnen ook worden gebruikt met elke EGO ARC Lithiumaccu. Terwijl de grastrimmer letterlijk met een plastic draad maait, heeft een snoerloze elektrische bosmaaier roterende stalen messen.  

Met deze messen kan hij zwaardere klussen aan waar zelfs de 38 cm lange trimmer met stuurhendel, een van onze meest robuuste trimmers, moeite mee zou hebben.

WELKE KLUSSEN KAN EEN ELEKTRISCHE BOSMAAIER AAN?

Een bosmaaier is geschikt voor het zwaardere werk dat uw grastrimmer misschien niet aankan. Situaties waarin u een elektrische bosmaaier zou kunnen gebruiken zijn:

- Dikke vegetatie
- Hoog, stug gras en onkruid
- Braamstruiken, struiken en heesters
- Kleine heggen met dunne stammen

OVERZICHT VAN DE FUNCTIES VAN DE BOSMAAIER

- Het drietands stalen mes maakt licht werk van taaie, onkruidachtige ondergroei en struikgewas.
- Een grote maaibreedte betekent dat u dichter bij moeilijk bereikbare plekken kunt komen.
- Een variabele snelheidsregelaar helpt u om efficiënt en veilig te werken.
- Modellen die zijn uitgerust met schouderharnas zijn comfortabeler en veiliger voor gebruik op oneffen ondergrond of gedurende langere periodes – bij sommige EGO-modellen is een schouderharnas inbegrepen.
- Kleinere modellen zijn perfect voor kleinere tuinen en percelen, terwijl voor grote oppervlakten een zware bosmaaier nodig is, bijvoorbeeld uit ons Professional- of Professional-X-assortiment.
- Kies een model dat goed is uitgebalanceerd, licht en toch sterk is - onze modellen hebben een steel/ aandrijfas van massief staal of carbon fiber die niet buigt of na verloop van tijd hun vorm verliest.
- Sommige modellen, zoals de BCX3800 Professional-X grastrimmer/bosmaaier, zijn voorzien van een stuurhendel voor meer comfort en stabiliteit tijdens het gebruik.
- Sommige modellen bosmaaiers worden geleverd met zowel een grastrimmer kop, als een bosmaaier kop. De BC3800E, BCX3800 en STX3800 zijn ook geschikt voor ons rotocut-aanbouwdeel
- Zoek naar een accu die de werktijd biedt die u nodig hebt om de klus uit te voeren. Met EGO's krachtigste accu van 10.0 Ah voor particulier gebruik kunt u tot 80 minuten doorwerken, of tot 420 minuten met onze Professional-X ruggedragen accu. Als alternatief kunt u kiezen voor een kleinere accu en een snellader.
- Het is het vermelden waard dat bosmaaiers op benzine zwaarder zijn en meer lawaai en trillingen produceren.

VEILIG WERKEN MET EEN BOSMAAIER

Snoerloze/elektrische bosmaaiers, vooral de ultramoderne modellen van EGO, zijn gemakkelijk te gebruiken en te monteren. 

Zoals bij alle draadloze elektrische tuingereedschappen moet u echter altijd uw handleiding raadplegen voor de veiligheidsinstructies. Hier wordt o.a. melding gemaakt van  het dragen van een veiligheidsbril en andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook wordt vermeld niet werken in de nabijheid van mensen en huisdieren. 

Uw handleiding moet u ook gemakkelijk en begrijpelijke instructies geven over het monteren van uw bosmaaier en, indien van toepassing, het veilig wisselen tussen de grastrimmerkop en de bosmaaierkop.

VERGELIJK TRIMMERS EN BOSMAAIERS OP ACCU

Een tijdje geleden hebben we accu trimmers en bosmaaiers vergeleken om hun prestaties te vergelijken en u te helpen beslissen welk model het beste bij uw behoeften past. 

Lees dit nog eens terug als u meer wilt weten over de twee verschillende soorten tuingereedschap, of bekijk ons assortiment trimmers en bosmaaiers.