De trimmer (of strimmer) is geen tuingereedschap dat bedoeld is om gazonkanten mee te snijden, maar als u geen graskantensnijder hebt, zou u het ervoor kunnen inzetten.

Gazon kanten snijden met een trimmer

HET BESTE GEREEDSCHAP OM GRASKANTEN TE SNIJDEN

Wij raden een snoerloze accu- of elektrische graskantensnijder aan, die geschikt is voor kleine en grote oppervlakken. 

De trimmers uit het EGO-assortiment zijn stiller, stoten geen uitlaatgassen uit (zoals een benzinemodel) en trillen minder. U hoeft zich ook geen zorgen te maken of de stroomkabels lang genoeg zijn of in de weg zitten.

Of u kunt onze kantennijder multitool opzetstuk uitproberen. Dit is ideaal om randen langs paden, opritten of bloembedden netjes te maken. 

U kunt ook een spade proberen, maar dat is fysiek veeleisender en tijdrovender en het is moeilijker om een rechte rand te krijgen.

TIPS VOOR HET MAKEN VAN RANDEN IN UW GAZON MET EEN TRIMMER

Controleer voordat u begint of uw accu is opgeladen. Met een EGO 56V 2,5Ah-accu in een 35 cm trimmer kunt u bijvoorbeeld 60 minuten trimmen. Met een snellader kunt u deze in 50 minuten weer volledig opladen. 

U kunt langere werktijden krijgen door een accu met een hogere capaciteit te gebruiken - EGO accu's zijn verwisselbaar met al onze snoerloze elektrische gereedschappen.

GEBRUIK UW TUINGEREEDSCHAP VEILIG

1. Controleer de veiligheidsinstructies in de handleiding van uw trimmer
2. Controleer de slijtage van uw gereedschap voordat u het gebruikt.  Als u het moet vervangen, neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde dealer voor een vervangend onderdeel
3. Controleer of er zich geen obstakels in uw werkgebied bevinden die gevaar kunnen opleveren
4. Draag een geschikte veiligheidsuitrusting, inclusief veiligheidsbril, gehoorbescherming, goede laarzen en broek
5. Neem een stabiele, evenwichtige houding aan op een goede ondergrond
6. Houd uw snoerloze trimmer stevig met beide handen vast

HET PROCES VAN KANTENSNIJDEN MET EEN LIJNTRIMMER

- Kantel de trimmerkop naar de zijkant en zorg ervoor dat de lijn van u wegdraait. Ter referentie, onze 35 cm lijntrimmer draait met de klok mee
- Laat de steel op uw schouder rusten. Dankzij de telescopische schacht van onze ST1400E-ST 35 cm grastrimmer kunt u deze comfortabel aan uw positie aanpassen
- Draadloze lijntrimmers zijn hier in het voordeel ten opzichte van gelijkwaardige benzinemodellen, omdat u de motor niet naast uw hoofd hoeft te laten rusten, wat riskant is
- Draai de kop in een hoek van ongeveer 90 graden naar de rand en begin met maaien
- Deze EGO trimmer heeft ook een variabele snelheidskeuze, dus u kunt langzaam beginnen en uw tijd nemen

EN NIET VERGETEN

- Hoewel een lijntrimmer volstaat, is een snoerloze graskantensnijder het ultieme gereedschap voor deze klus
- Raadpleeg uw handleiding voor alle informatie over veilig en correct gebruik, schoonmaken en opbergen van uw snoerloze lijntrimmer of strimmer
Wat vinden de professionals van onze snoerloze lijntrimmers? Lees waarom Robert Patterson, Course Manager van Royal Aberdeen Golf Club, de benzine trimmers heeft weggedaan ten gunste van de snoerloze trimmers van EGO.

Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze producten de zwaarste klussen aankunnen en van uw gazon een gazon maken om trots op te zijn. Zoals al onze producten wordt ook de lijntrimmer geleverd met een uitzonderlijke garantie.